Zucht… drugsdebat nu uitgesteld naar 19 januari

Het plenaire ‘hoofdlijnendebat drugsbeleid’ in de Tweede Kamer is voor de derde keer op rij uitgesteld, nu naar 19 januari.

CDA-drugswoordvoerder Cisca Joldersma: wanneer is dat debat in Godsnaam? (foto © Gonzo media)
CDA-drugswoordvoerder Cisca Joldersma: wanneer is dat debat in Godsnaam? (foto © Gonzo media)

Aanvankelijk stond het debat voor 17 november op de agenda. Daarna zou het in de week van 8 december plaatsvinden. Tot gisteren stond het debat gepland voor komende week, op de vergaderdagen 12, 13 of 14 januari. Het uitstel wordt dus wel steeds korter: het debat staat nu op de rol voor week 3:  dinsdag 19 januari of de woensdag of donderdag daarna.

Vlak voordat het eindelijk zover is, zal de VOC alle Kamerleden een mail sturen met de belangrijkste bezwaren tegen de huidige repressieve koers van het kabinet op het gebied van cannabis en coffeeshops. Sympathisanten zullen worden opgeroepen ook een mail te sturen naar een of meer volksvertegenwoordigers.

Klik hier voor de actuele plenaire agenda van de Tweede Kamer.

Klik hier voor een artikel over het advies van de VOC over het cannabisbeleid aan de Tweede Kamer, d.d. 21 oktober 2009.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*