After the war on drugs: docu over post-prohibitie tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit na het einde van de war on drugs? Dat is de centrale vraag in een korte HCLU-documentaire, gemaakt tijdens de International Drug Policy Reform Conference in New Mexico, vorige maand.Mark_Haden_HCLU De film duurt tien minuten en is geregisseerd door Peter Sarosi en Istvan Gabor Takasc van de HCLU (Hungarian Civil Liberties Union). Aan het woord komen o.a. Ethan Nadelmann, oprichter van Drug Policy Alliance en de Canadese drugsbeleidexpert Mark Haden, die een interessant punt maakt over moraal en drugsbeleid:

‘Drug reformers, I believe, have clearly the high moral ground. Because a moral position is that of compassion and inclusion and caring of people that are brutalized by the current system. That’s where morality is.’After_the_war_on_drugs_HCLU

Danny Kushlick van het Engelse Transform presenteert het net verschenen rapport After the War on Drugs: Blueprint for Regulation.
Kushlick: ‘It’s basically the first time ever that we -or anyone really- have ever outlined precisely and in detail how people would get hold of drugs in a post-prohibion world. That means applying normal regulatory frameworks to a situation that is currently completely out of control.’

Je kunt dit rapport hier downloaden. Meer HCLU-films zijn te vinden op drugreporter.net.

Comment (1)

  • cannabisje 22/12/2009 at 6:47 pm Reply

    geweldig zo’n idee. Het is allemaal zo logisch en toch blijven we aanmodderen met de huidige Opiumwet.
    Ik vind de ideeën in het filmpje uitstekend. Op 1 ding na. Drugs als cannabis kan best commercieel worden gemaakt net als alcohol. Dit geeft meer variëteit in het product. Kijk alleen al naar alcohol. Je hebt zoveel verschillende dranken en zelfs onder de dranken is er nog een wereld aan verschil. Laat kwekers hun gang gaan, stel verplichtingen aan de verpakking met waarschuwingen er op etc. net als bij alcohol.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*