Geen enkele steun voor blowverbod in Arnhem

  • SHARE:
  • Tweet this

December 15th, 2009 | 13:20
Door webmaster

Het voorstel van de ChristenUnie voor een blowverbod op een aantal locaties in Arnhem heeft geen enkele steun gekregen in de gemeenteraad. Slechts het enige raadslid van de ChristenUnie stemde vóór.

Copyright Gonzo media

Blowverbodsbord in Amsterdam (© Gonzo media)

Kort voor de stemming raadde burgemeester Pauline Krikke (VVD) de raadsleden sterk af het blowverbod te ondersteunen. Krikke: ‘De ChristenUnie wil de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening, aanpassen. Maar dat doet de partij op basis van het morele oordeel dat blowen niet mag. Dat kan niet. De APV is bedoeld om overlast te voorkomen. Als die er niet is, moet je niets doen. Als die er wel is, moet je ingrijpen. Maar dat kan al met de APV.’

Krikke was wel voor het ChristenUnie voorstel om de Arnhemse coffeeshophouders verplicht een cursus ‘goed gastheerschap’ te laten volgen, maar ook dit plan sneuvelde in de raad. Ook het voorstel van de SP om een van de coffeeshops aan de Hommelseweg te laten verhuizen naar een winkelcentrum werd weggestemd.

Bron: De Gelderlander, 15 december.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.