Cannabis in de media: ‘Mind control in a nutshell’

Op de website Anarchiel.com verscheen een prikkelende analyse van de berichtgeving over cannabis in de media. Anarchiel reageert op het NU.nl-bericht ‘OM gaat wietteelt keihard aanpakken’. Een schoolvoorbeeld van het in een slecht daglicht plaatsen van cannabis, constateert Anarchiel.

‘We zijn er bijna’, gepost op Anarchiel.com op 29 november 2009:truth_drugwar_lang

Nou lieve mensen, we zijn er nu echt bijna. “Waar precies”, vraagt u zich af? Bij het einde van ons gedoogbeleid wat cannabis betreft.
Hoe verklaart u anders het volgende?

“Om gaat hennepteelt keihard aanpakken”

De top van de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt wordt de komende jaren keihard aangepakt. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) maakte zondag bekend de koers drastisch te wijzigen. Uit het Nationaal Dreigingsbeeld van vorig jaar blijkt volgens het OM dat de hennepteelt, waarin de Nederlandse onderwereld vaste voet heeft gekregen, het onschuldige karakter ver achter zich heeft gelaten.

Ik zal mijn standaardherhaling vandaag kort houden maar hoe denkt een overheid dat coffeeshops aan voldoende cannabis moeten geraken als die cannabis van kleine thuiskwekertjes met maximaal vijf plantjes moet komen? Je kunt niet aan één kant het gebruik van cannabis legaliseren en aan de andere kant de productie ervan criminaliseren. Dat is krankzinnig. Dat is vragen om de ellende waar men nu zo over tekeer gaat.

Maar al zou je stellen dat je zo’n tweeslachtig beleid nooit kunt goedpraten, laat staan uitvoeren, Nederland probeert het uiteraard toch. Onbegrijpelijk. Wat is er niet duidelijk aan het volgende: omdat het grootschalig verbouwen van cannabis crimineel verklaard is door Zij Die Alles Beter Weten, is het daarom juist extreem aantrekkelijk voor zogenaamde criminelen om cannabis te gaan kweken. Eén plus één is twee, beste onderdrukkers. Zo moeilijk is het allemaal niet. Op jullie verwrongen manier zorg je dus juist voor meer criminaliteit.

Zoals ik al vaker aangegeven heb is men daarom ook helemaal niet logisch bezig. Daar gaat het absoluut niet om. Het gaat er naar mijn mening om dat cannabis in een dusdanig slecht daglicht gezet wordt zodat de politiek uiteindelijk – geheel volgens EU wensen – ons beleid volledig kan uitfaseren.

© ThoughtPolicy
© ThoughtPolicy

En hoe zet je cannabis in een nog slechter daglicht? Onder andere door je artikel te beëindigen met:

Naar schatting gaat er jaarlijks 2,5 tot 5 miljard euro om in de hennepteelt, die volgens het OM steeds meer verweven is geraakt met de handel in hard drugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel.

Voor de NLP-geïnteresseerden onder u, hier hebben we weer een uitstekend voorbeeld van hoe je mensen met een bepaald gewenst gevoel achterlaat. Hard drugs, vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel zijn stuk voor stuk zeer negatieve associaties die aan het eind van het stuk aan hennepteelt verbonden worden. En dus blijft dat negatieve gevoel hangen. Mindcontrol in a nutshell.Anarchiel-logo

Daarom is de kans ook vrij groot dat de media in Nederland de komende tijd nog veel meer kwaad gaan spreken over dit plantje, waarna de Nederlandse bevolking zich waarschijnlijk – tot grote vreugde van onze overheersers – zonder noemenswaardig morren neerlegt bij een totaalverbod van cannabis. We weten tenslotte hoe dat tegenwoordig werkt. En dan wordt het dus alleen maar erger met de criminaliteit. Want mensen willen drugs. Mensen hebben altijd drugs gewild en zullen altijd drugs blijven willen. Wanneer valt het de dictators die onze levens verneuken nou ook eens op?

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*