LAATSTE KANS: teken VVCC-petitie over roken in coffeeshops!

  • SHARE:
  • Tweet this

December 6th, 2009 | 19:29
Door webmaster

Op 15 december biedt de Vereniging Voor Cannabis Consumenten hun petitie voor het behoud van de sociale functie van coffeeshops aan bij het ministerie van VWS. Wie nog niet heeft getekend, kan dat dus de komende dagen alsnog doen.

Het bestuur van de VVCC: Dabiël Vrolijk, Rowena Huijbregts en Tom Selevsek (foto © Gonzo Media)

Het VVCC-bestuur: Daniël Vrolijk, Rowena Huijbregts en Tom Selevsek (foto © Gonzo Media)

Tot nu toe heeft de VVCC zo’n 35.000 handtekeningen weten te verzamelen, net iets minder dan het ‘magische aantal’ van 40.000, dat geldt voor een officiële petitie. De VVCC vindt dat het rookverbod in de horeca, dat sinds 1 juli 2008 van kracht is,  de sociale functie van de coffeeshops ondermijnt. Ze wil dan ook dat er alsnog een uitzonderingssituatie voor coffeeshops in de Tabakswet komt. Rowena Huijbregts van de VVCC: ‘De consument is nooit om zijn mening gevraagd, dus heeft de vereniging zelf onderzocht hoe men denkt over het rookverbod door middel van deze petitie. ‘

In een persbericht laat de vereniging weten:

Rowena Huijbregts (foto © Gonzo Media)

Rowena Huijbregts (foto © Gonzo Media)

‘De VVCC is een jonge organisatie die zich hard maakt voor de belangen van de cannabis consument. De vereniging wil laten zien dat de cannabis consument van vandaag te vinden is in alle lagen van de bevolking en bereid is samen één vuist te vormen. Op het onderwerp cannabis rust nog steeds een taboe, daarom wil de vereniging correcte informatie verstrekken en zodoende een positiever beeld vormen over de cannabis consument.’

Meer informatie over de petitie en over de VVCC vind je hier. Tekenen kan hier.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.