Banken willen zwarte lijst voor wiettelers in koophuis

Banken willen mensen die wiet kweken in een koopwoning hun huis uit gaan zetten.  Ook moet er een zwarte lijst komen van mensen die ooit wiet hebben gekweekt; zij komen dan niet meer in aanmerking voor een hypotheek. Deze zoveelste repressieve maatregel werd vandaag bekend gemaakt op NOS teletekst:

Teletekst_30_11_2009_banken_willen_wiettelers_aanpakken

Zie ook het Volkskrant-bericht ‘Ook banken achter wiettelers aan‘.

Comment (1)

 • Observer1964 07/12/2009 at 3:14 pm Reply

  Hoe hypocriet kan het worden. Onderzoek de banken maar eens of hun handelen wel rechtvaardig is, hoe ze met de wetgevers samenwerken om uiteindelijk alle bezittingen in handen te krijgen.
  http://video.google.com/videoplay?docid=-2550156453790090544#
  http://www.youtube.com/watch?v=_doYllBk5No

  Hennep is de oudste gecultiveerde en veredelde vezelplant. Cannabis Sativa is een houtachtige eenjarige plant van twee tot vier meter hoog die het best gedijt in een gematigd klimaat, maar ook in minder ideale weersomstandigheden, zoals vorst, nog steeds wil groeien. Kleding van hennep is sterk, goed vochtregulerend, zachter dan katoen en minder kreukgevoelig dan linnen. Het is dan ook niet verwonderlijke dat het tot in de 20e eeuw wereldwijd voor allerlei toepassingen een ongekende bekendheid genoot.

  In 1937 kwam aan de mooie tijden van de hennepteelt een abrupt einde. Van de ene op de andere dag werd het eerst zo gewaardeerde gewas gedegradeerd tot een verderfelijk, gevaarlijk en verslavend product waartegen hard moest worden opgetreden. Nog in datzelfde jaar vaardigde de Amerikaanse overheid een algeheel verbod op hennep uit en er werd een hetze gevoerd tegen de zogenaamde gevaarlijk verslavende drug. Terwijl alleen niet-psychoactieve (in dit geval THC, een stofje dat bedwelmend werkt) cannabissoorten worden geteeld als bron van vezels, hout en zaden. Het THC-gehalte van deze industriële vezelplanten is verwaarloosbaar (minder dan 5%). 1937 was ook het jaar waarin het chemische concern DuPont de kunstmatige vezel op de markt bracht en het patent op nylon kreeg. Hennep werd zodoende verdrongen door synthetische vezels.

  De Gouden Eeuw was in Nederland ook de gouden eeuw van de hennep. Sterker nog, zonder hennep zou de Gouden Eeuw een minder welvarend tijdperk geweest zijn. De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) bevorderde de cultivering van de hennepplant maar al te graag, omdat naast hout hennep in die tijd het belangrijkste onderdeel van de scheepsbouw was. Voor een koopvaardijvloot was veel hennep nodig: 21 kilometer touw en honderden vierkante meters canvas
  (lees verder op)
  http://projecten.natuurenwetenschap.be/vuilewas/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6

  kanefas canvas-dik zeildoek van hennep.
  http://www.vocsite.nl/woordenlijst/tuigage.html

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*