VOC in actie op High Times Cup: 1250 kaarten voor Balkenende

Amsterdam, 23 november 2009

Tijdens de High Times Cup verspreidt de Verenging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC)* 1250 ansichtkaarten aan ‘prime minister Balkenende’.  Bezoekers van het Amerikaanse cannabisfestijn in Amsterdam kunnen met de kaarten hun steun uitspreken voor het Nederlandse coffeeshopbeleid.

Elk jaar rond Thanksgiving bezoeken zo’n 1500 Amerikanen de hoofdstad om in alle vrijheid te genieten van cannabis en de coffeeshops te bezoeken. De VOC geeft een presentatie tijdens het evenement over de afbraak van het Nederlandse cannabisbeleid: de halvering van het aantal coffeeshops, de heksenjacht op thuiskwekers en de plannen om buitenlandse bezoekers uit coffeeshops te weren. Bezoekers worden opgeroepen een voorgedrukte ansichtkaart naar minister president Balkenende te sturen met de volgende tekst:

Dear Prime Minister Balkenende,

I just completed a very pleasant stay in your country. I particularly enjoyed the tolerant policy on cannabis. Thanks to this policy and the coffeeshops, cannabis consumption can take place in a safe environment, without causing harm or public nuisance to anybody.

I encourage your government not to give in to pressure from the international community to end this unique and world famous policy. That would be a huge mistake.

De VOC zet zich actief in voor een rationeel en rechtvaardig cannabisbeleid. Op www.voc-nederland.org vind u meer informatie over onze standpunten en activiteiten. Meer informatie over de High Times Cup is beschikbaar op http://hightimes.com/public/cancup/. Voor een nadere toelichting of interviews met VOC-ers kunt u mailen naar  info@voc-nederland.org

_________________________________________________________________________
* De volgende organisaties en personen zijn op dit moment actief binnen de VOC:

Adviesburo Drugs – August de Loor, Bond van Cannabisdetaillisten (BCD), Canna Embassy Den Haag- Darpan Van Kuik, Cannabis College Amsterdam, Europese Coalitie voor Rechtvaardig & Effectief Drugsbeleid (ENCOD), Hash Marihuana & Hemp Museum Amsterdam, Maandblad EssensiE, Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), Vereniging van Cannabis Consumenten (VVCC), Adriaan Jansen, Evert de Verdamper, Freek Polak (o.a. Stichting Drugsbeleid), Wernard Bruining, Jackie Woerlee.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*