VOC-actie High Times Cup: 1250 kaarten voor Balkenende

 

Voorkant van de 'Balkenende-kaart'
Voorkant van de 'Balkenende-kaart'

Tijdens de High Times Cup verspreidt de VOC 1250 ansichtkaarten aan ‘prime minister Balkenende’. Bezoekers van het Amerikaanse cannabisfestijn in Amsterdam kunnen met de kaarten hun steun uitspreken voor het Nederlandse coffeeshopbeleid.

Elk jaar rond Thanksgiving bezoeken zo’n 1500 Amerikanen de hoofdstad om in alle vrijheid te genieten van cannabis en de coffeeshops te bezoeken. De VOC geeft een presentatie tijdens het evenement over de afbraak van het Nederlandse cannabisbeleid: de halvering van het aantal coffeeshops, de heksenjacht op thuiskwekers en de plannen om buitenlandse bezoekers uit coffeeshops te weren. Bezoekers worden opgeroepen een voorgedrukte ansichtkaart naar minister president Balkenende te sturen met de volgende tekst:

Dear Prime Minister Balkenende,

I just completed a very pleasant stay in your country.
I particularly enjoyed the tolerant policy on cannabis. Thanks to this policy and the coffeeshops, cannabis consumption can take place in a safe environment, without causing harm or public nuisance to anybody.22nd_HTCUP

I encourage your government not to give in to pressure from the international community to end this unique and world famous policy. That would be a huge mistake.

Tijdens de High Times Cup is ook de eerste VOC-sticker gepresenteerd. De reacties zijn positief, vertelt VOC-er Jackie Woerlee: ‘Niet alleen Amerikanen willen Balkenende een kaart sturen, ik heb ze ook al aan Tsjechen en Spanjaarden gegeven. Ze zijn verbijsterd als ze horen hoe zwaar de coffeeshops en ons cannabisbeleid onder druk staan.’

VOC_sticker_2009

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*