´Nederlands cannabisgebruik ruim onder EU-gemiddelde´

  • SHARE:
  • Tweet this

November 6th, 2009 | 13:13
Door webmaster

Het aantal Nederlanders tussen 15 en 64 jaar oud die het afgelopen jaar cannabis hebben gebruikt ligt ruim onder het Europees gemiddelde. Dit blijkt uit het net verschenen jaarverslag van het EU-drugsagentschap EWDD.

© Gonzo media

© Gonzo media

Het Europees gemiddelde in deze leeftijdsgroep ligt op 6,8 procent, Nederland scoort 5,4 procent. Het ´ooit-gebruik´van cannabis onder volwassen Nederlanders, 22,6 procent, ligt iets boven het Europees gemiddelde van 22,1 procent.

Uitschieters bij gebruik in het afgelopen jaar zijn Italië (14,6 procent), Spanje (10,1 procent), Tsjechië (9,3 procent) en Frankrijk (8,6 procent).

Ook in de leeftijdscategorie 15-24 jaar scoort Nederland lager dan het Europese gemiddelde als het gaat om cannabisgebruik in het afgelopen jaar: 9,5 procent tegen een Europees gemiddelde van 12,5 procent. In totaal hebben zo´n 74 miljoen Europeanen ooit cannabis gebruikt.

Het jaarverslag van de EWDD is hier na te lezen.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.