´Nederlands cannabisgebruik ruim onder EU-gemiddelde´

Het aantal Nederlanders tussen 15 en 64 jaar oud die het afgelopen jaar cannabis hebben gebruikt ligt ruim onder het Europees gemiddelde. Dit blijkt uit het net verschenen jaarverslag van het EU-drugsagentschap EWDD.

© Gonzo media
© Gonzo media

Het Europees gemiddelde in deze leeftijdsgroep ligt op 6,8 procent, Nederland scoort 5,4 procent. Het ´ooit-gebruik´van cannabis onder volwassen Nederlanders, 22,6 procent, ligt iets boven het Europees gemiddelde van 22,1 procent.

Uitschieters bij gebruik in het afgelopen jaar zijn Italië (14,6 procent), Spanje (10,1 procent), Tsjechië (9,3 procent) en Frankrijk (8,6 procent).

Ook in de leeftijdscategorie 15-24 jaar scoort Nederland lager dan het Europese gemiddelde als het gaat om cannabisgebruik in het afgelopen jaar: 9,5 procent tegen een Europees gemiddelde van 12,5 procent. In totaal hebben zo´n 74 miljoen Europeanen ooit cannabis gebruikt.

Het jaarverslag van de EWDD is hier na te lezen.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*