VOC-lobby draait op volle toeren

De politieke lobby van de VOC draait op volle toeren: deze week bezocht een VOC-delegatie vertegenwoordigers van de Kamerfracties van SP en PVV en sprak VOC-er Freek Polak in tijdens de commissievergadering over coffeeshops in Den Haag. Op 28 oktober vonden de eerste gesprekken plaats van de VOC met de politieke partijen in Den Haag. Het ‘dreamteam’ van de VOC, bestaande uit Freek Polak, Hans van Duijn, Myranda Bruin en Darpan van Kuik, sprak met SP-kamerlid Krista van Velzen en fractiemedewerker Mischiel van Nispen. PVV-Kamerlid Raymond de Roon zegde vijf minuten voor aanvang van het gesprek af en liet zich vertegenwoordigen door twee fractiemedewerkers die anoniem wensen te blijven.

V.l.n.r.: Freek Polak, Hans van Duijn, Krista van Velzen, Michiel van Nispen en Myranda Bruin. (foto: Darpan van Kuik)
V.l.n.r.: Freek Polak, Hans van Duijn, Krista van Velzen, Michiel van Nispen en Myranda Bruin. (foto: Darpan van Kuik)

Een dag eerder sprak Freek Polak in bij de Haagse raadscommissie voor Veiligheid, Bestuur en Financiën, die vergaderde over het coffeeshopbeleid in de Hofstad. Polak hield de commissie voor dat zij een onmogelijke taak heeft: “Dat het bijvoorbeeld nog altijd niet mogelijk is de teelt van cannabis netjes te regelen, is eigenlijk onvoorstelbaar voor een moderne samenleving.” De drugsbestrijding door het strafrecht ‘betekent een systematische discriminatie van de gebruikers van een aantal roesmiddelen, vergeleken met de gebruikers van alcohol en sigaretten – en dat zonder goede redenen’. Het hele betoog van Polak is hier na te lezen.

Vandaag bezoekt het VOC-dreamteam fractiemedewerkers van D66.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*