Drijvend cultuurpodium MS Stubnitz verliest vergunning na vermeend drugsgebruik

De gemeente Amsterdam heeft de vergunning van de onlangs aangemeerde MS Stubnitz ingetrokken wegens vermeend drugsgebruik tijdens feesten. De MS Stubnitz is een onafhankelijk, zichzelf bedruipend, drijvend cultuur-en feestpodium dat door de havens van Europa vaart en al vijf jaar een vaste ligplaats heeft aan de NDSM werf. Hier verblijft het schip elk jaar drie maanden en biedt zo een unieke alternatieve locatie voor feesten, theatervoorstellingen en concerten.

Eind september hebben niet minder dan twaalf undercover agenten van het HIT-team tijdens de openingsnacht staan posten om te constateren dat er aan boord drugs zijn gebruikt door een deel van de 450 bezoekers. Vervolgens is besloten dat de MS Stubnitz geen partyvergunning meer krijgt. MS_StubnitzOpmerkelijk genoeg mocht precies hetzelfde feest, met dezelfde organisatie, security en subcultuur een dag later wel doorgaan op de ernaast gelegen Supperclub cruise. Waarom op MS Stubnitz niet, en in andere feestlocaties (Melkweg, Paradiso, SupperclubCruise) wel is onduidelijk.

De stichting Legalize! concludeert in een steunoproep dat met deze uitspraak in principe elke club of kroeg in Nederland gesloten kan worden. “Tevens wordt hiermee het ooit geprezen Nederlandse drugbeleid -met als belangrijke pijler dat druggebruik legaal is- nog verder uitgehold. Voor de Stubnitz is de uitspraak direct levensbedreigend. Zonder vergunningen: geen activiteiten, zonder activiteiten: geen MS Stubnitz. Een faillissement dreigt… Snelle actie is gewenst: elke dag en elk weekend dat de armlastige Stubnitz dicht is worden alle betrokkenen gedupeerd.”

Via deze link kun je een petitie ondertekenen om te protesteren tegen het intrekken van de vergunning van de MS Stubnitz. Meer informatie vind je hier.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*