BREAKING NEWS: Obama komt met nieuwe richtlijn mediwiet

Een historische doorbraak voor de cannabisbeweging in Amerika: vandaag heeft het ministerie van justitie een memo uitgebracht waarin de regering Obama zich achter de verstrekking van medicinale wiet opstelt. Het vervolgen van mensen die cannabis gebruiken of verkopen voor medicinaal gebruik is tijdverspilling, aldus het memo. Persbureau Associated Press bracht het verheugende nieuws gisteren naar buiten: de vervolging van gebruikers en verstrekkers van medicinale cannabis op federaal niveau gaat volgens AP ‘up in smoke’:

Obama_yes-we-can(nabis)_klein
NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws), die in 1972 haar eerste rechtszaak over medicinale cannabis voerde, spreekt in een persbericht van een ‘major victory for citizens who support marijuana law reform’.
Het memo van het ministerie van justitie telt drie pagina’s en is bestemd voor de veertien Amerikaanse staten die medicinaal gebruik van cannabis toestaan. Federale openbare aanklagers in deze staten en topambtenaren van de FBI en de DEA ontvingen vandaag het memo, waarin zij worden opgeroepen federale vervolging van mediwiet-gebruikers en distributeurs te staken. Overigens blijft het vervolgen van ‘grote smokkelaars van illegale drugs inclusief marijuana’ een prioriteit van het ministerie van justitie. Klik voor een PDF-versie van het memo hier. Meer informatie vind je op de website van NORML.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*