Revu-enquête: 44 % studenten gebruikt cannabis

  • SHARE:
  • Tweet this

October 15th, 2009 | 14:00
Door webmaster

Weekblad Revu presenteert in haar studentenspecial deze week een enquête onder 4796 studenten over hun drugsgebruik. 44 procent van de respondenten gebruikt cannabis, de helft geeft de voorkeur aan wiet en 37 procent aan hasj.unknownHet onderzoek werd gedaan in samenwerking met studenten.net. In totaal gaf 60 procent van de ondervraagde studenten aan dat zij ooit drugs hebben gebruikt.

Opmerkelijk zijn de genoemde prijzen van speed (10 euro per gram) en XTC (4 euro per pil); goedkoper dan cannabis in de meeste coffeeshops. Ton Nabben, onderzoeker bij het Bonger Instituut van de Universiteit van Amsterdam, zegt in Revu: “Van nature hebben jonge mensen een drang om te experimenteren. Met alles, ook met drugs. De uitslag van de enquête waarin 60 procent ooit wat gebruikt heeft, vind ik niet verwonderlijk. De meesten hebben een keertje iets uitgeprobeerd en blijven er verder vanaf.”

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.