PvdA eist einde aan ‘willekeurig verbieden genotsmiddelen’

PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester komt met harde kritiek op VWS-minister Ab Klink in een interview met Nu.nl. Bouwmeester wil dat het vorig jaar ingevoerde paddoverbod zo snel mogelijk wordt afgeschaft en eist dat Klink ‘niet willekeurig genotsmiddelen verbiedt.’

Lea Bouwmeester tijdens een actie van de stichting Legalize! op het Binnenhof in mei 2008. (foto © Gonzo media)
Lea Bouwmeester tijdens een actie van de stichting Legalize! op het Binnenhof in mei 2008. (foto © Gonzo media)

Het paddoverbod blijkt bijna een jaar na de invoering niet de oplossing om het probleem van gebruikende jonge toeristen te stoppen, betoogt Bouwmeester in het interview. “Het werkelijke probleem zijn de jonge buitenlandse toeristen die aan combigebruik doen. Dus niet alleen drugs, maar tegelijk ook alcohol. Dat blijkt uit het feit dat bij drugsgerelateerde zaken nog altijd 95 procent van de ambulances uitrukt voor jonge buitenlandse toeristen die aan combigebruik doen. Bovendien gaan toeristen zoeken naar andere genotsmiddelen, zoals Sclerotia. Klink monitort dit niet dus hij heeft geen idee tegen welke gevaren de toeristen nu weer aanlopen.”

Bouwmeester eist van Klink dat hij het probleem van combigebruikers bij de kern aanpakt en niet willekeurig genotsmiddelen verbiedt. Door het verbod is alle zicht en controle op het gebruik van paddo’s verdwenen. Ze verwijt Klink dat het echte probleem hem niet deert, als hij het verbod niet terugdraait en geen effectieve maatregelen neemt. Ruim 300 mensen reageerden op het bericht op de site nujij.nl. Een van de reageerders verzuchtte: “Wat zou het toch fijn zijn als die domme Klink en Hirsch Ballin eens de moeite namen hier wat rond te lezen… En deze steekproef van een kleine 300 meningen op representativiteit wisten te waarderen.”

Comment (1)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*