Maleisië: doodstraf voor 1 kilo cannabis

  • SHARE:
  • Tweet this

October 12th, 2009 | 13:30
Door webmaster

Voor het smokkelen van ruim 1 kilo cannabis is de Maleisische Khalil Anuar Sukirman (25) onlangs veroordeeld tot de doodstraf. ENCOD en Cannabis College hebben geprotesteerd tegen dit vonnis, met brieven aan de minister-president en dagblad The Star.ENCOD_logo_klein In haar brief benadrukt ENCOD dat cannabis een natuurlijk product is en een niet-dodelijke stof. “Its consumption is widespread around the world, as it has been for thousands of years among many different cultures and people. In most European countries, cannabis possession for personal consumption is not even penalised anymore. In the coming years, we expect major law changes that will allow for the cultivation and distribution of cannabis to adults in several European countries.” De volledige tekst van de brief, onder meer ondertekend door VOC-er Freek Polak, is via deze link te lezen.

Namens het Cannabis College heeft Job Joris Arnold een ingezonden brief gestuurd naar de Maleisische krant The Star. Cannabis_College_logoCitaat: “Killing Khalil Anuar Sukirman for trafficking a relative benign substance does not serve justice, only the misguided objectives of a failed governmental policy.” Arnold schetst de Nederlandse situatie, waar coffeeshops volwassen burgers veilige toegang bieden tot een betrouwbaar product. “Cannabis is considered a soft drug in my country because of the negligable health risk its consumption poses to both the individual and the public at large. In all its history there hasn’t been a single report of death from overdose, whereas many people take it on doctor’s prescription to treat a large variety of ailments, among them MS, glaucoma, depression and the side effects of chemotherapy.” Lees de hele brief hier.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.