VOC-er Darpan spreekt in bij commissie-overleg over coffeeshops Den Haag

Green ambassador en actief VOC-er Darpan van Kuik heeft afgelopen woensdag 7 oktober de Haagse raadscommisie VBF (Veiligheid, Bestuur en Financiën) toegesproken tijdens een vergadering over het coffeeshopbeleid. Hij benadrukte onder meer dat de coffeeshop één van de alternatieven is geworden voor het jongerencentrum en door de jaren heen zijn sociale en maatschappelijke functie heeft bewezen.Darpan sprak namens de Canna Embassy, ENCOD, de VOC en consumentenbond VVCC.

Darpan van Kuik
Darpan van Kuik

Een dag voor de vergadering was gebleken dat een meerderheid van de gemeenteraad fel gekant is tegen het voorstel van burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) om twaalf van de veertig coffeeshops in de stad te sluiten.

Het belangrijkste advies dat Darpan de commissie meegaf was ‘om in ieder geval geen coffeeshops meer te sluiten met meer overlast tot gevolg, maar de shops te spreiden’.  Hij keerde zich ook tegen het voornemen een blowverbod in te voeren in de Weimarstraat: ‘verbieden leidt niet tot meer zelfstandig denkende verantwoordelijke individuen en leidt juist tot meer overlast’.

Klik hier voor de volledige tekst van Darpan’s bijdrage.

De commissie VBF vergadert over het Haagse coffeeshopbeleid
De commissie VBF vergadert over het Haagse coffeeshopbeleid

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*