VOC stuurt 300 Cannabis Tribunaal DVD’s naar pers en politiek

De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) verstuurt deze week 300 dubbele DVD’s met een verslag van het Cannabis Tribunaal naar journalisten en politici, onder wie alle Tweede Kamerleden. Het bekijken van deze dvd is volgens de vereniging een uitstekende voorbereiding op het aanstaande Kamerdebat over de nieuwe drugsnota.

DVD_cover_Cannabis_TribunaalDe VOC is een landelijk samenwerkingsverband van organisaties en personen die rechtstreeks met het cannabisbeleid te maken hebben. De vereniging werd opgericht na afloop van het Cannabis Tribunaal in Den Haag, op 1 en 2 december 2008. In Nieuwspoort debatteerden wetenschappers, activisten, ondernemers en politici over de toekomst van het Nederlandse cannabisbeleid. Geen enkele politieke partij of organisatie bleek in staat om steekhoudende argumenten aan te dragen ter verdediging van het huidige verbod op cannabis. De dubbele DVD bevat een weerslag van de debatten, met gerenommeerde deskundigen als Louk Hulsman, Freek Polak en Hans van Duijn. De DVD is verstuurd naar alle Tweede Kamerleden, kabinetsleden die met drugsbeleid te maken hebben, burgemeesters, commissarissen der koningin en ruim honderd journalisten en redacties van kranten, tijdschriften en televisieprogramma’s. Ook koningin Beatrix ontvangt een DVD.

In een begeleidende brief geeft de VOC een reactie op het rapport ‘Geen deuren maar daden – Nieuwe accenten in het Nederlandse drugsbeleid’ van de Adviescommissie Drugsbeleid o.v. v. Wim van de Donk. Citaat: “De VOC pleit er voor het cannabisverbod zo snel mogelijk ter discussie te stellen in de Tweede Kamer. De problemen als gevolg van het verschijnsel cannabisgebruik in Nederland kunnen vrijwel allemaal worden toegeschreven aan het feit dat dit middel verboden is. Of het nu gaat om de volksgezondheid, de openbare veiligheid of de openbare orde: elke maatregel die controle, schadebeperking en overlastbestrijding ten aanzien van teelt, handel en gebruik van cannabis wil bevorderen, stuit nu onherroepelijk op het probleem dat een groot deel van de cannabismarkt een noodgedwongen illegaal karakter heeft.”

Naast productie en verspreiding van de Cannabis Tribunaal DVD organiseerde de VOC dit jaar de publieks-manifestatie Cannabis Bevrijdingsdag, op het Museumplein in Amsterdam. Volgend jaar vindt opnieuw een Cannabis Tribunaal plaats en op 8 mei 2010 staat de tweede editie van Cannabis Bevrijdingsdag op het programma. Meer informatie over de VOC is te vinden op de vernieuwde website www.voc-nederland.org

Comments (2)

  Leave Your Comment

  Your email address will not be published.*

  VOC stuurt 300 Cannabis Tribunaal DVD’s naar pers en politiek

  Amsterdam, 28 september 2009

  De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) verstuurt deze week 300 dubbele DVD’s met een verslag van het Cannabis Tribunaal naar journalisten en politici, onder wie alle Tweede Kamerleden. Het bekijken van deze dvd is volgens de vereniging een uitstekende voorbereiding op het aanstaande Kamerdebat over de nieuwe drugsnota.

  De VOC is een landelijk samenwerkingsverband van organisaties en personen die rechtstreeks met het cannabisbeleid te maken hebben*. De vereniging werd opgericht na afloop van het Cannabis Tribunaal in Den Haag, op 1 en 2 december 2008. In Nieuwspoort debatteerden wetenschappers, activisten, ondernemers en politici over de toekomst van het Nederlandse cannabisbeleid. Geen enkele politieke partij of organisatie bleek in staat om steekhoudende argumenten aan te dragen ter verdediging van het huidige verbod op cannabis. De dubbele DVD bevat een weerslag van de debatten, met gerenommeerde deskundigen als Louk Hulsman, Freek Polak en Hans van Duijn. De dvd is verstuurd naar alle Tweede Kamerleden, kabinetsleden die met drugsbeleid te maken hebben, burgemeesters, commissarissen der koningin en ruim honderd journalisten en redacties van kranten, tijdschriften en televisieprogramma’s. Ook koningin Beatrix ontvangt een DVD.

  In een begeleidende brief geeft de VOC een reactie op het rapport ‘Geen deuren maar daden – Nieuwe accenten in het Nederlandse drugsbeleid’ van de Adviescommissie Drugsbeleid o.v. v. Wim van de Donk. Citaat: “De VOC pleit er voor het cannabisverbod zo snel mogelijk ter discussie te stellen in de Tweede Kamer. De problemen als gevolg van het verschijnsel cannabisgebruik in Nederland kunnen vrijwel allemaal worden toegeschreven aan het feit dat dit middel verboden is. Of het nu gaat om de volksgezondheid, de openbare veiligheid of de openbare orde: elke maatregel die controle, schadebeperking en overlastbestrijding ten aanzien van teelt, handel en gebruik van cannabis wil bevorderen, stuit nu onherroepelijk op het probleem dat een groot deel van de cannabismarkt een noodgedwongen illegaal karakter heeft.”

  Naast productie en verspreiding van de Cannabis Tribunaal DVD organiseerde de VOC dit jaar de publieks-manifestatie Cannabis Bevrijdingsdag, op het Museumplein in Amsterdam. Volgend jaar vindt opnieuw een Cannabis Tribunaal plaats en op 8 mei 2010 staat de tweede editie van Cannabis Bevrijdingsdag op het programma. Meer informatie over de VOC is te vinden op de vernieuwde website www.voc-nederland.org

  Voor meer informatie, interviews en persexemplaren van de DVD kunt u mailen naar info@voc-nederland.org.

  * De volgende organisaties en personen zijn op dit moment actief binnen de VOC:

  Adviesburo Drugs – August de Loor, Bond van Cannabisdetaillisten (BCD), Canna Embassy Den Haag- Darpan Van Kuik, Cannabis College Amsterdam, Europese Coalitie voor Rechtvaardig & Effectief Drugsbeleid (ENCOD), Hash Marihuana & Hemp Museum Amsterdam, Landelijk Overleg Coffeeshops (LOC), Maandblad EssensiE, Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), Vereniging van Cannabis Consumenten (VVCC), Adriaan Jansen, Evert de Verdamper, Freek Polak (o.a. Stichting Drugsbeleid), Jackie Woerlee.

   Leave Your Comment

   Your email address will not be published.*