‘Intellectuele debat over legalisering voorbij’

Weekblad de Groene Amsterdammer wijdt deze week een mini-special aan de verwoestende gevolgen van de war on drugs. Aan het woord komt onder meer Misha Glenny, auteur van de bestseller ‘McMaffia: Misdaad zonder grenzen’. Citaat:

“Het intellectuele debat over legalisering is voorbij: er is geen wetenschapper meer die serieus durft te beweren dat het drugsverbod de weg vooruit is. Zelfs in de sterkste bastions van het Prohibition-regime komen scheuren: zo is er al een vereniging van voormalige drugsbestrijders van Amerika’s Drugs Enforcement Agency die zich uitspreken tegen het verbod. Het wachten is op politici met visie en geloofwaardigheid die het durven zeggen: dat de drugsproblemen van de westerse wereld niet op te lossen zijn zonder het verbod op te heffen. En het moet heel voorzichtig, stap voor stap gebeuren, eerst marihuana, dan verder.”

In Nederland dringt het debat over legalisering van cannabis maar mondjesmaat door tot de grote media. De VOC werkt hard om daar verandering in te brengen. Deze website is het nieuwste wapen in die strijd. Wil je ons helpen, kijk dan bij Teken in op de VOC.

Comments (2)

 • Bezoeker 23/09/2009 at 7:55 pm Reply

  Ik hoor/lees al jaren over het wel of niet verbieden van soft drugs. Al geruime tijd gebruik ik het zelf niet meer maar ben ook tegen het verbieden echter….. wanneer de overheid zich er mee gaat bemoeien voorzie ik “vermakelijkheids belastingen” accijnzen en andere bronnen van inkomsten die de schatkist kunnen/moeten vullen.

  En als Ab Klink nog eens opvolgers krijgt van hetzelfde allooi ook een toename van de prijs voor een joint om zo voor de “volksgezondheid” de gebruikers zogenaamd ‘te beschermen’

  Ja, het is een lastig vraagstuk maar ik ben bang dat legalisering uiteindelijk het gebruik net zo duur maakt als momenteel het roken.

  Het is inmiddels zo dat ik als roker moet zien te voorkomen in de criminalisering te belanden om mijn “verslaving” te kunnen bekostigen.

 • joep 24/09/2009 at 12:24 am Reply

  Legalisering zou natuurlijk ook betekenen dat mensen die voor eigen gebruik telen geen enkel risico meer zouden lopen om te worden vervolgd.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*