‘Intellectuele debat over legalisering voorbij’

  • SHARE:
  • Tweet this

September 19th, 2009 | 17:26
Door webmaster

Weekblad de Groene Amsterdammer wijdt deze week een mini-special aan de verwoestende gevolgen van de war on drugs. Aan het woord komt onder meer Misha Glenny, auteur van de bestseller ‘McMaffia: Misdaad zonder grenzen’. Citaat:

“Het intellectuele debat over legalisering is voorbij: er is geen wetenschapper meer die serieus durft te beweren dat het drugsverbod de weg vooruit is. Zelfs in de sterkste bastions van het Prohibition-regime komen scheuren: zo is er al een vereniging van voormalige drugsbestrijders van Amerika’s Drugs Enforcement Agency die zich uitspreken tegen het verbod. Het wachten is op politici met visie en geloofwaardigheid die het durven zeggen: dat de drugsproblemen van de westerse wereld niet op te lossen zijn zonder het verbod op te heffen. En het moet heel voorzichtig, stap voor stap gebeuren, eerst marihuana, dan verder.”

In Nederland dringt het debat over legalisering van cannabis maar mondjesmaat door tot de grote media. De VOC werkt hard om daar verandering in te brengen. Deze website is het nieuwste wapen in die strijd. Wil je ons helpen, kijk dan bij Teken in op de VOC.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.