VOC Blog

Na 2004 dagen in de Hel van Bangkok komt Johan van Laarhoven vandaag terug naar Nederland

January 16th, 2020 | 11:19
Door webmaster

Geweldig nieuws: de Tilburgse coffeeshoppionier Johan van Laarhoven is onderweg naar Nederland, nadat hij 2004 dagen, ruim vijf jaar, vast heeft gezeten in de Hel van Bangkok. Hij landt rond 18.30 uur op Schiphol. Lees de rest van het artikel »

Welkom in het laatste decennium van het cannabisverbod

January 5th, 2020 | 11:20
Door webmaster

De jaren twintig zijn begonnen en het moet wel heel raar lopen als dit niet het decennium wordt waarin het cannabisverbod eindelijk sneuvelt. Aan de stichting VOC zal het niet liggen. Lees de rest van het artikel »

Het grote VOC Cannabis Jaaroverzicht 2019

December 28th, 2019 | 18:13
Door webmaster

Ook in 2019 rolde de groene golf verder en veranderde de wetgeving rond cannabis in Cyprus, Illinois, Zambia, Trinidad & Tobago en Italië. In Nederland werden de gemeenten bekend die mee (moeten) doen aan de wietproef, waarmee ook de Eerste Kamer instemde. Minister Grapperhaus overlegde in Thailand over Johan van Laarhoven en in juli overleed onverwacht cannabisondernemer en activist Nol van Schaik. Het VOC vierde het tienjarig bestaan, publiceerde twee bidbooks en lanceerde Veiligthuiskweken.nl en De Gouden Gieter. Lees de rest van het artikel »

“Opheffing cannabisverbod zal verbetering van de wereld betekenen”

December 27th, 2019 | 16:57
Door webmaster

Op de drempel van 2020 dropt ’s lands bekendste wietkweker Doede de Jong een nieuwe aanklacht tegen het cannabisverbod: ‘Drugsbestrijding is een farce’. Lees de rest van het artikel »

Het VOC wenst u fijne feestdagen… en heeft een vraag

December 20th, 2019 | 16:44
Door webmaster

In 2019 bestond de Opiumwet een eeuw en het VOC tien jaar. We brachten twee bidbooks uit, lanceerden Veiligthuiskweken.nl en De Gouden Gieter en presenteerden een jubileumexpositie. Lees de rest van het artikel »

Bekijk de winnaars van De Gouden Gieter 2019 en kom naar de uitreiking in Nijmegen

December 19th, 2019 | 13:03
Door webmaster

Deze week werden de winnaars bekend van De Gouden Gieter 2019, de fotowedstrijd voor cannabis thuiskwekers van de stichting VOC in samenwerking met Plantarium. De uitreiking vindt plaats op maandag 13 januari 2020 in Nijmegen, tijdens de eerste VOC vergadering van het nieuwe jaar. Lees de rest van het artikel »

Cannabis Manifest – Oproep tot bezinning nu online beschikbaar

December 12th, 2019 | 15:47
Door webmaster

Op 20 november verscheen de VOC brochure ‘Cannabis Manifest – Oproep tot bezinning‘. De PDF is nu gratis beschikbaar; gedrukte exemplaren zijn zolang de voorraad strekt te bestellen bij de stichting VOC. Lees de rest van het artikel »

Historische stap in VS: federale legaliseringswet krijgt meerderheid in justitiecommissie Congres

November 21st, 2019 | 15:32
Door webmaster

Het einde van het federale Amerikaanse cannabisverbod, de moeder aller cannabisverboden, komt nu echt dichtbij. Op woensdag 20 november 2019 stemde een meerderheid van de justitiecommissie in het Congres, de House Judiciary Committee, voor de MORE Act, die cannabis op federaal niveau legaliseert. Lees de rest van het artikel »

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.